Beyaz Saray: "İsrail'i savunacağız fakat bu çatışmanın büyümesini veya yayılmasını istemiyoruz"

Beyaz Saray, Orta Doğu'da artan gerginliğe dair İsrail'e olan desteğini vurgularken, tansiyonun azaltılması için çabaların süreceğini açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İran kaynaklı tehditleri dikkatle izlediklerini belirtti.

Beyaz Saray, İsrail ile İran arasındaki gerilimde İsrail'e verdiği desteği yineleyerek Orta Doğu'daki tansiyonun düşürülmesine yönelik çabaların devam edeceğini duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki artan gerginliği değerlendirdi.

Jean-Pierre, İran kaynaklı olası tehditlere karşı İsrail'e verdikleri desteğin kesintisiz süreceğini vurgularken, İran'daki tüm gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirtti.

Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu'daki gelişmelere karşı duyarlılığını vurgulayarak, "Başkan, bölgede tansiyonu düşürme çabalarımızın sürdürüleceği konusunda çok net. Bu yöndeki çabalarımıza odaklanmış durumdayız ve dün bu konuda iki açıklama yaptık. Başkan şu anda bu yönde çalışıyor," dedi.

'İSRAİL'İ DESTEKLEYECEĞİZ, ANCAK...'

Jean-Pierre, İran'ın İsrail'e karşı bir saldırı başlatmadığını ifade ederek, "İran'ın tepkisinin başladığına inanmıyoruz. Hizbullah'ın son saldırısı da dahil olmak üzere, bölgede artan şiddet nedeniyle endişeliyiz, ancak diplomatik görüşmelerimize devam ederek tansiyonun azalması için çalışmayı sürdüreceğiz," şeklinde konuştu.

Jean-Pierre, "İsrail'i savunacağız, ancak bu çatışmanın büyümesini veya yayılmasını istemiyoruz," değerlendirmesini yaptı.

Gazze'de ateşkesin sağlanmasının tansiyonu düşürebileceğine dikkat çeken Jean-Pierre, Biden yönetiminin bu konudaki çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.