Beyaz Saray: "Kahire'deki görüşmelerde herhangi bir çöküş söz konusu değil"

Gazze ile ilgili Kahire'deki müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini belirten Beyaz Saray yetkilisi John Kirby, görüşmelerin çöktüğü iddialarını yalanladı. Kirby, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların ateşkes sürecini etkilemediğini vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlenen bir basın toplantısında, Gazze ile ilgili soruları yanıtladı. Kirby, Kahire'deki müzakerelerin çöktüğü yönündeki iddialara, "Herhangi bir çöküş söz konusu değil. Taraflar, müzakereleri çalışma gruplarına devredecek kadar ilerleme kaydetti, bu da liderlerin ve ara bulucuların doğrudan katılımını gerektirmeyen bir aşamaya ulaşıldığı anlamına geliyor," diyerek cevap verdi.

Kirby, hala üzerinde çalışılması gereken birçok konu olduğunu ve müzakerelerin devam ettiğini belirtti. Çalışma gruplarının, İsrail ordusunun nasıl ve nereden çekileceği gibi konularla birlikte esir değişimi gibi kritik detayları ele alacağını ifade etti.

Kirby ayrıca, Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların ateşkes sürecini etkilemediğini vurguladı. "Hizbullah'ın hafta sonu gerçekleştirdiği roket ve dron saldırılarına rağmen, İsrail bunları etkili bir şekilde savundu ve bu saldırılar sahada ateşkes çabalarını engellemedi," şeklinde konuştu.

Bu arada, üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail'in taleplerini içeren yeni bir teklif kapsamında, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nun kontrolünün İsrail'e bırakılmasının ve İsrail askerlerinin Gazze'de kalmaya devam etmesinin önerildiğini, ancak Hamas'ın bu teklifi kabul etmediğini ve Kahire'den ayrıldığını bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.