Beyaz Saray 'Pişman Değiliz' Dedi!

Beyaz Saray sözcüsü, Başkan Donald Trump’ın Amerikalı siyah George Floyd’un ölümünün ardından polis şiddeti konusunda bazı önerileri değerlendirdiğini......

Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany, Başkan Donald Trump’ın Amerikalı siyah George Floyd’un ölümünün ardından polis şiddeti konusunda bazı önerileri değerlendirdiğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan McEnany, Beyaz Saray açısından Lafayette Parkı yakınlarındaki barışçı protestoculara geçen hafta müdahale edilmesi konusunda bir pişmanlık olmadığını söyledi.

Ülke çapında polis şiddeti ve ırkçılığın protesto edildiği gösterilerde, polis teşkilatlarının bütçesinin azaltılması ya da kesilmesi çağrılarına ilişkin konuşan McEnany, Trump’ın bu yönde çağrıda bulunan hareketlerden dehşete düştüğünü söyledi. Sözcü, Trump’ın ABD’de zaman zaman polis teşkilatı içinde ırkçılık vakalarının yaşandığı görüşünde olduğunu belirtti; ancak Trump’ın polisi genel olarak “iyi insanlar” olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Ali Babacan Erdoğan'ın Sözlerini Yalanladı!

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; Gün içinde Beyaz Saray’da kolluk kuvvetleri yetkilileriyle bir araya gelen Trump, "polis teşkilatının yüzde 99’unun mükemmel insanlardan oluştuğunu ancak arada çürük elmaların da olduğunu" söyledi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Barışçıl göstericilere müdahale konusunda Beyaz Saray’da bir pişmanlık olmadığını belirten McEnany, “polisin göstericileri 3 kez yüksek sesle uyardığını, bazı göstericilerin yapılan uyarıya kulak vererek geri çekildiğini ancak bazı göstericilerinse polise yabancı isim fırlatmaya başladığını, bunun da kabul edilemez olduğunu” söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak