Beyaz Saray Trump'ı Çin'de yalnız bıraktı: Neden yaptı anlamadık

 ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump’ın 37 yıllık Amerikan geleneğini bozarak  Tayvan lideriyle görüşmesinin yankıları sürüyor. Beyaz Saray, Trump’ın niçin Çin tarafından ''ayrılıkçı’ addedilen Tsai Ing-wen...

 ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump’ın 37 yıllık Amerikan geleneğini bozarak  Tayvan lideriyle görüşmesinin yankıları sürüyor. Beyaz Saray, Trump’ın niçin Çin tarafından ''ayrılıkçı’ addedilen Tsai Ing-wen ile görüştüğünü ''anlamadıklarını’ açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Trump’ın ''gerçek amacını anlamanın zor olduğunu’ belirtti.  Earnest, “ABD’nin Tayvan politikası 40 yıldır değişmedi. Bu politika, barış ve istikrara odaklanır. ABD’nin bu politikaya bağlılığı Çin’le ilişkilerde ilerleme sağladı ve Tayvan halkının da işine yaradı'' dedi.

Trump, kendisini seçimleri kazandığı için tebrik eden Tsai Ing-wen’le telefonda görüşmüş, ardından da Çin’in para politikasını ve Güney Çin Denizi’ndeki politikalarını eleştiren iki tweet atmıştı. Pekin yönetimi bu gelişmenin ardından ''aşırı '' bir yanıt vermese de, Komünist Parti’nin gazetelerinden People’s Daily’de yayımlanan bir makalede Trump’a sert eleştiriler yöneltilmesi dikkat çekti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı