Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı "Çok fazla sivil kaybı var"

ABD yönetimi, Gazze'de 27 binden fazla sivilin ölümünden sorumlu tutulan İsrail'e karşı net bir duruş sergiliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, güvenilir bir plan olmadan Refah'a girilmesine karşı olduklarını yineledi.

ABD yönetimi, Gazze'de 27 binden fazla sivilin ölümünden sorumlu tutulan İsrail'e karşı net bir duruş sergiliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, güvenilir bir plan olmadan Refah'a girilmesine karşı olduklarını yineledi. Kirby, İsrail'in bölgedeki sivil kayıplarını dikkate almadan Refah'a girmemesi gerektiği konusundaki endişelerini dile getirdi.

SİVİLLERİN KORUNMASI MESAJI VERİLDİ

Kirby, ABD'nin İsrail'e sivillerin hedef alınmaması ve korunması gerektiği mesajını ilettiğini belirtti. Ancak İsrail'in bu mesajları ne kadar dikkate aldığı konusunda şüpheler var. ABD'nin İsrail ile yaptığı açık ve kapalı görüşmelerde bu mesajları ilettiklerini ifade eden Kirby, Netanyahu yönetiminin bu mesajları büyük ölçüde aldığını savundu.

İSRAİL'İN KARARLARI ETKİLİ

ABD, İsrail'in en önemli müttefiklerinden biri olduğunu kabul ediyor ancak İsrail'in egemen bir devlet olarak kendi askeri kararlarını alıp uyguladığını belirtiyor. Bu durum, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sürdürme yetkisine sahip olduğu anlamına geliyor.

GÜVENİLİR PLAN OLMADAN REFAH'A GİRİLMESİNE KARŞI ÇIKIYOR

ABD, İsrail'in güvenilir ve uygulanabilir bir plan olmadan Refah'a saldırmasını istemiyor. Kirby, bu konudaki endişelerini defalarca İsrailli yetkililere ilettiklerini vurguladı. Muteber bir planın oluşturulması için İsrail'in adım atması gerektiğini belirten Kirby, bunun için beklediklerini dile getirdi.

İSRAİL'İN SALDIRILARINA KARŞI GÜVENİLİR PLAN VAR MI?

Bir muhabirin Kirby'e sorduğu "İsrail'in sivilleri öldürdüğü Gazze'nin diğer bölgeleri için güvenilir bir plan var mı?" sorusu dikkat çekti. Kirby, bu soruya net bir yanıt vermekten kaçındı ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarından sorumlu olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu