Beyaz Saray'da kovulma sırası Ulusal Güvenlik Danışmanı Macmaster'da

Yılmaz Polat/WashingtonBeyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump'la Mcmaster'ın ilişkilerinin iyi olduğunu ve bir değişimin sözkonusu olmadığını Twiterda yazdı. Sözcü Sanders'in yalanlamasına rağmen birçok yayın...

Yılmaz Polat/Washington
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump'la Mcmaster'ın ilişkilerinin iyi olduğunu ve bir değişimin sözkonusu olmadığını Twiterda yazdı. Sözcü Sanders'in yalanlamasına rağmen birçok yayın organı Mcmaster'ın alınacağını duyurdu.Asker kökenli Mcmaster, Trump'ın kovduğu ve şu anda yolsuzluk nedeniiyle FBI soruşturması altında olan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın yerine atanmıştı.
 

Ulusal Güvenlik Danışmanı Mcmaster'ın Trump’ın Rusya'yla ilişkiler ve Ortadoğu  politikasıyla Tillerson gibi ters düştüğü bildiriliyor. Başkan Trump'ın Mcmaster’ın 2016’da yapılan seçimlere Rusya'nın müdahelesi konusunda ilgisiz davrandığı ve etkili bir açıklama yapmamasından şikayetçi olduğu da biliniyor. Washington Post Gazetesi, Mcmaster'ın  yerine ABD'nin eski BM Temsilcisi Büyükelçi John Bolton yada Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Keith Kellogg'un atanabileceğini yazdı.Ulusal Güvenlik Danışmanı Mcmaster bir süre önce İstanbul'da Saray Sözcüsü İbrahim Kalın'la buluşup sıra dışı bir görüşme yapmıştı.ABD Medyası buarada Başkan Trump'ın Adalet Bakanı Jeff Sessions'la da ilişkişlerinin iyi olmadığını onu da kovabileceğini öne sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"