Beyaz Saray'daki basın toplantısında Türkiye sorusu

Amerika Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günkü telefon görüşmesi, Beyaz Saray’daki günlük basın toplantısında da gündeme geldi. Sözcü Sean Spicer, görüşmeyle ilgili yorum yapmaktan...

Amerika Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günkü telefon görüşmesi, Beyaz Saray’daki günlük basın toplantısında da gündeme geldi. Sözcü Sean Spicer, görüşmeyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Sean Spicer’a Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili iki soru yöneltildi. Bunlardan ilki Türk basınına yansıyan yeni CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Türkiye’yi ziyaret edeceği haberleriyle ilgili oldu. Spicer, “Başkan Donald Trump, Pompeo’yu Türkiye’ye gönderiyor mu?'' sorusuna “CIA Başkanı'nı henüz gördüm. Böyle bir şey varsa şu son bir saatte olmadı'' şeklinde yanıt verdi.

GÜLEN'İN İADESİ

İkinci soru ise Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgiliydi. “Türkiye’nin terörist olarak kabul ettiği Gülen’in iadesi gündeme geldi mi?'' sorusu üzerine Spicer, “Şu andakinden farklı olarak daha başka bir bilgim yok'' demekle yetindi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.