Beyaz Saray'dan İsrail'e uyarı geldi: "Askeri operasyon istemiyoruz"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Refah'taki sivillerin korunması için İsrail'e insani yardım planlarının öncelikli olduğunu vurgulayarak, ABD'nin silah satışını askıya alma olasılığı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Jake Sullivan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, NBC ve CNN'e röportajlar verdi ve Refah'taki sivillerin korunması konusunda bir plan sunulmadığını vurguladı. Sullivan, İsrail yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, askeri operasyonlar yerine sivilleri koruyacak insani yardım planlarının oluşturulması gerektiğini net bir şekilde ilettiklerini belirtti.

Ayrıca, ABD'nin İsrail'e silah satışını askıya alma olasılığı hakkında yorum yapmayarak, görüşlerini İsrail'e açıkça aktardıklarını ve geri dönüş beklediklerini ifade etti. Sullivan, Paris'te ABD, İsrail, Mısır ve Katar arasında yürütülen görüşmelere dair detay vermese de, esir takası ve çatışmalara ara verme konularında genel bir anlayışın sağlandığını dile getirdi.

Mısır ve Hamas yetkililerinin Katar'da ilave görüşmeler yapacağını aktaran Sullivan, nihai anlaşmanın sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ve gelişmeleri beklediklerini belirtti. Bu sürecin nasıl sonuçlanacağına ilişkin "bekleyip, göreceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi