Beyin kontrolü yeni deneylerle kanıtlandı

Neredeyse her bilim kurgu filminde beyin kontrolü yeni deneylerle bir şekilde başarıya ulaşıyor. Gerçek hayatta ise ne yazık ki sanıldığı kadar kolay bir iş değil.

Yapılan çalışmalar ile birlikte aslında bunun yakın zamanda laboratuvar ortamında gerçekleşme ihtimalinin olduğu görüldü. Güney Kore bu alanda öncü olabilir.

Güney Koreli bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte beynin üzerinde hakimiyet kurulabildiği görüldü. Fareler üzerinde gerçekleştirilen deneyde beyin kontrolünün nasıl gerçekleştirilebileceği daha net olarak ortaya çıktı. Güney Kore Temel Bilimler Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışmada yeni bir sistem denendi

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte farelerin beynine ışık verildi. Elbette bu bildiğimiz standart ışık değil. Bilim insanları tarafından kurulan bir mavi ışık sistemi beyin üzerinde uygulandı. Hücreler arasındaki iletişimi sağlayan nörotransmitterler bundan etkilendi.

Yapılan çalışmalarda ışığın kapatıldığı andan itibaren farelerin bünyelerinde normalleşme görüldüğü ifade edildi. Yani burada mavi ışığın etkisi çok net bir şekilde görüldü. Böylece ilk defa beyin üzerine bu kadar yüksek bir etki yaratıldı. Işık yardımıyla yapılan bu çalışma beyin fonksiyonlarını anlamakta önemli bir katkı sunacak gibi görünüyor.

Dijital insanlar sanal dünyaya geliyor: Dijital beyinler her şeyi yönetecek

Beyin kontrolü yeni deneylerle birlikte büyük bir tartışma konusu haline geldi. Özellikle ABD bu konuda çok sert açıklamalara yer veriyor. Çin bu alanda uzmanlaşmış olabilir. ABD Çin’in böyle bir güç elde etmesini tehlikeli olarak görüyor. Ancak söz konusu Güney Kore olunca önemli bir tepki ortaya çıkmıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!
Electronic Arts, benzersiz bir indirim kampanyası başlattı!