Beyoğlu Belediyesi: "Kaymakamlık binası içindeki belediye birimlerine girişlerimiz engellendi"

Beyoğlu Belediyesi, yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişinin engellendiğini duyurdu. Başkan İnan Güney, durumu tüm ilçeyi cezalandırmak olarak nitelendirip hukuki adımlar atılacağını belirtti. CHP'li Gökhan Zeybek, durumu "düşmanca ve rövanşist" olarak eleştirdi.

Beyoğlu Belediyesi, belediye yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişlerinin engellendiğini duyurdu. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, bu duruma tepki göstererek, "İlgilileri, devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılan, bir ilçeyi cezalandırmak anlamına geliyor," dedi.

Belediye, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binasında bulunan belediye birimlerine girişlerinin engellendiğini belirtti. Açıklamada, "İlgililer hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız," denildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek, bu davranışın "düşmanca ve rövanşist" olduğunu ifade etti. Zeybek, "Halkın iradesiyle seçilen yöneticilere karşı bu tutum, halkı yok saymak ve devlet kurumlarını siyasi ajandalarla yönetme çabasıdır," dedi.

Başkan İnan Güney, bu engellemeye karşı tüm idari ve hukuki haklarını kullanacaklarını belirterek, "Beyoğlu’nun hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Devletin temelinin adalet olduğunu hatırlatıyorum," diye ekledi. 

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akbolat da Güney’e destek mesajları yayımladı. Çaykara, "Halkın oylarıyla seçilen başkanımızın hizmetlerini hiçbir engelleme durduramayacak," derken, Akbolat, bu uygulamayı belediye hizmetlerini engellemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.