Beyoğlu'nda Gerilim Dolu Anlar: Polise Silah Çekildi!

Beyoğlu’nda polislere silah çeken bir şüpheli, operasyon sırasında güven timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Yapılan baskında 61 kilogram marihuana ve büyük miktarda para ele geçirildi. Osman T. tutuklanırken, annesi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı B Bölge Güven Timleri, geçen yıl Ekim ayında gerçekleştirdiği bir operasyonda gergin anlara sahne oldu. Şüpheli bir kişi, durdurulmasının ardından gözaltına alındı. Ancak emniyete götürülürken bir kişi, "hayırdır, siz kimsiniz?" diyerek polis ekiplerinin önünü kesti. Güven timleri, kimliklerini açıklamalarına rağmen, bu kişi tartışmayı sürdürdü ve "polis olsanız ne olur ulan? Kendinizi ne zannediyorsunuz, bu adama kelepçe takıyorsunuz" diyerek karşılık verdi.

POLİSE SİLAH ÇEKİLDİ

Tansiyonun yükselmesiyle birlikte, şüpheli, polis ekiplerine ani bir hareketle ruhsatsız silahını doğrulttu. Tam tetiği basmak üzereyken güven timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı ve bu durum, yetkililerin ne denli zor bir görevle karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdi. Söz konusu kişinin kimliğinin Osman T. (31) olduğu tespit edildi ve gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

UYUŞTURUCU TİCARETİ İDDİALARI

Osman T.'nin evine yapılan baskında güven timleri, 61 kilogram paketlenmiş marihuana ele geçirdi. Yapılan aramalarda, Osman T.'nin annesi Şükran Y.'nin yatak odasındaki elbiseler arasında 14 bin 800 lirayı gizli bir şekilde aldığını tespit etti. Paraya el konulurken, mutfakta bulunan hassas terazi de dikkat çekti. Tüm bu bulgular, Osman T. ve annesi Şükran Y. hakkında yasal işlemlerin başlatılmasına yol açtı.

ADLİ SÜREÇ

Emniyetteki ifadelerinin ardından, Osman T. "silahlı tehdit", "ateşli silahlar kanuna muhalefet" ve "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Daha önce "kasten öldürme" suçuna karıştığı da anlaşılan Osman T., tutuklanırken, annesi Şükran Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu olay, İstanbul’daki güvenlik güçlerinin karşılaştığı tehlikeleri ve uyuşturucu ticareti ile mücadeledeki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.