Beyoncé'nin yeni albümü siyah ülke sanatçılarına yeni bir soluk getirecek mi?

Beyoncé'nin yeni çıkardığı country tarzı single'larıyla, Beyhive (Beyoncé hayranları) kovboy şapkalarını takıp line danslarına başlıyor. Beyoncé'nin bu hamlesi, siyah sanatçıların müzikte daha fazla tanınmasını umuyor ve country müziğinin kökenlerinin Afrika diasporasına dayandığını vurguluyor.

Beyoncé'nin Super Bowl sırasında yayınladığı "Texas Hold 'Em" ve "16 Carriages" gibi iki country tarzı single'ıyla, Beyhive adlı hayran kitlesi kovboy şapkalarını takıp line danslarına başlıyor. Bazı country tutkunları, Beyoncé'nin yıldız gücünün, tür içindeki siyah sanatçılara daha fazla tanınma getirmesini umuyor. Aynı zamanda, birçok kişi country müziğinin Afrika diasporasındaki köklerini ve Beyoncé'nin country müziğine girişinin, genellikle beyaz erkekler için bir tür olarak algılanan müziği yeniden sahiplenme eylemi olabileceğine inanıyor.

Nashville'de yaşayan ve daha önce Reba McEntire için sahne almış olan şarkıcı Reyna Roberts, "Bu, insanların country müziğine gözlerini açmasını umuyorum" dedi. "Beyoncé'nin müziği yayınlamasıyla, geçen bir günde siyah country müziğine bakan insanlar sayesinde yaklaşık 12.000 hayran kazandım."

BİR COUNTRY ALBÜMÜ BEKLENİYOR

Beyoncé'nin hayranları, Texas doğumlu şarkıcının 2016'da "Daddy Lessons" şarkısını yayınladığından beri tam bir country albümü bekliyor. 29 Mart'ta piyasaya sürülecek Act II'yi sabırla beklerken, hayranlar bu arada dinleyebilecekleri diğer siyah country sanatçılarını aramaya başladılar.

TikTok kullanıcıları Beyoncé'nin yeni "country dönemi"ne olan sevgilerini paylaştıkça, platformun algoritması onlara daha küçük siyah country sanatçılarından içerikler sunuyor.

Nashville'de bağımsız bir sanatçı olan Julie Williams, insanların Beyoncé'nin single'ları hakkında paylaşım yapmaya başlamasıyla, siyah country sanatçılarına daha fazla tanınma ve ilgi çağrısında bulunan bir TikTok paylaştı.

Williams, Beyoncé'nin "kültürün yaratıcısı" olduğu için daha fazla insanın country müziğine ilgi duyacağından umutlu olduğunu söyledi. "Siyah müzik, country müziğidir," diye ekledi. "Beyoncé döneminde, umarım bu çizgiler bulanıklaşır ve insanlar country müziği ve country sanatçılarını keşfeder ve uzun zamandır gereken harika değişiklikleri bu türe getirmeye başlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!