Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı

Beypazarı İçecek Pazarlama AŞ tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda İsviçre'den gelen iddialarla ilgili olarak açıklamada bulunuldu. Açıklamada, İsviçre'nin yasal düzenlemelerinin farklılıklarından dolayı bu tür durumların yaşandığı ifade edildi.

Beypazarı İçecek Pazarlama AŞ tarafından yapılan açıklamada, İsviçre'den gelen son açıklamalarla gündeme gelen iddialar hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bu durumun İsviçre'nin mevzuatındaki farklılıklardan kaynaklandığı ifade edildi. Beypazarı maden suyunun değerlerinin AB mineral suyu kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralleri Suları Hakkında Yönetmelik limitlerine uygun olduğu vurgulandı.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Şirket, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun "Beypazarı maden suyunun yüksek miktarda bor içerdiği" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ürünün Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde, üretim sıklığına göre düzenli şekilde denetlendiği ve analiz edildiği belirtildi. Ayrıca, doğal olarak yer altından kaynayan maden suyunun 68 yıldır aynı kaynaktan çıkarılarak şişelendiği vurgulandı.

Şirket, İsviçre'den gelen analiz sonucunu da paylaşarak, bor miktarının AB ve İsviçre mevzuatlarına göre farklı şekilde değerlendirildiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi
TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi