Beyrut Havalimanı'nda sefer sayısı düştü!

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırıları sonrası Beyrut'taki havalimanında yolcu trafiğinde yüzde 30-40 oranında düşüş yaşandı. 14 hava yolu şirketi uçuşlarını askıya alırken, Middle East Airlines ek seferler düzenliyor.

İsrail'in saldırılarının ardından, Lübnan'daki askeri ve güvenlik durumuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Abboud, Beyrut'taki havalimanında yolcu trafiğinde yüzde 30 ila 40 oranında bir düşüş yaşandığını belirtti. Ancak, bu rakamların ne havalimanı ne de hükümet yetkilileri tarafından resmi olarak onaylandığını vurguladı.

Abboud, uçuşlarını askıya alan 14 hava yolu şirketi arasında Lufthansa, Kuveyt Hava Yolu, Suudi Arabistan Hava Yolu, Swissair ve Air France gibi büyük isimlerin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Middle East Airlines'ın, Lübnan'a yapılan uçuşların askıya alınmasıyla ortaya çıkan boşluğu doldurmak için ek seferler düzenlediğine dikkat çekti.

Hariri Havalimanı'ndaki uçuşların güvenlik durumu ve gelişmelere bağlı olarak her gün değiştiğini aktaran Abboud, İsrail ordusunun sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlediğini ve bu saldırılarda birçok kişinin hayatını kaybettiğini veya yaralandığını söyledi. Ülkede, güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru bir göç dalgası yaşanıyor.

Eğitim Bakanlığı, eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı okulları, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşlara açtıklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.