Beyrut’a Uçuş Yok! Havayolu Şirketleri Ortadoğu’daki Çatışmalar Nedeniyle İptal Kararı Aldı!

İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar nedeniyle, Türk Hava Yolları'nın ardından Pegasus Havayolları da Beyrut uçuşlarını iptal etti. Havayolu şirketleri, güvenlik riskleri nedeniyle operasyonlarını geçici olarak durdurma kararı aldı.

İsrail ile Lübnan arasında devam eden çatışmalar, bölgede artan gerilimle birlikte birçok uluslararası havayolu şirketinin operasyonlarını etkilemeye başladı. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, Beyrut'a yapılacak uçuşlarını iptal eden havayolu şirketleri arasında yer aldı.

Pegasus Havayolları, güvenlik endişeleri nedeniyle yarın gerçekleştirmeyi planladığı Beyrut uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Şirket, bir süredir Beyrut’a sadece gündüz saatlerinde uçuş düzenliyordu, ancak artan çatışma ortamı ve uçuş güvenliği konusundaki aksaklıklar sebebiyle bu uçuşları durdurma kararı aldı.

THY'nin de daha önce benzer bir açıklamayla Beyrut seferlerini iptal ettiği biliniyor. İptal kararları, bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi ve güvenlik risklerinin artmasıyla geldi. İsrail’in Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonrası özellikle Beyrut ve çevresi yoğun hava saldırıları altında bulunuyor. Bu gelişmeler, Lübnan’dan binlerce insanın kuzeye, Beyrut ve Sayda’ya doğru kaçmasına neden oldu.

Havayolu şirketleri, uçuş güvenliği konusunda gelişmeleri yakından takip ederek yeni uçuş planlarını çatışmaların seyrine göre şekillendireceklerini belirtiyor. Ancak bölgede süregelen gerginlik, havacılık sektörü başta olmak üzere birçok alanda ciddi etkiler yaratmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.