Beyrut’ta Dehşet: İsrail Bombardımanı ile Şehir Harabeye Döndü!

İsrail Ordusu, Beyrut'u hedef alarak kentin farklı bölgelerinde çok sayıda patlamaya yol açtı. Saldırı sonrası birçok bina yerle bir oldu. Hizbullah lideri Nasrallah'ın sağlık durumu hakkında çelişkili bilgiler var. Dünya genelinde gelişmeler dikkatle izleniyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler kürsüsünde konuştuğu anlarda, İsrail Ordusu Lübnan'ın Beyrut kentini hedef aldı. Kentin farklı bölgelerinde ortalama 10 patlama sesi birden duyuldu. Yapılan saldırıya dair henüz bir ölü ya da yaralı bilgisi ulaşmazken, Beyrut adeta harabeye döndü. Saldırılar sonucunda çok sayıda bina yerle bir olurken, özellikle kentin güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi şiddetli hava saldırılarıyla vuruldu.

NASRALLAH HEDEF MİYDİ?

İsrail basını, Beyrut’taki bombardımanın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını öne sürdü. Ancak İran'ın Tasnim Haber Ajansı, Hizbullah'ın güvenlik kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Nasrallah’ın güvenli bir yerde bulunduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı. Bölgeden gelen korkunç görüntüler ise izleyenleri dehşete düşürdü. İsrail ordusunun yaptığı açıklamalarda, 2 bin ton patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Lübnan kaynakları ise Nasrallah'ın yaralandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

DÜNYA DİKKATLE İZLİYOR

Bu gelişmeler, Ortadoğu'daki gerginliğin daha da artmasına neden olurken, dünya genelindeki siyasi analizciler ve liderler de durumu yakından takip ediyor. Beyrut'taki son olaylar, uluslararası toplumda endişe yaratmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.