Beyrut’ta Yangınlar ve Yıkım: İsrail Ordusu Dahiye'yi Vurdu!

İsrail savaş uçakları, Hizbullah’ın kalesi Dahiye’ye yönelik 40’tan fazla hava saldırısı düzenleyerek büyük yıkımlara neden oldu. Dahiye’den göç eden Lübnanlılar, güvenli yerler arıyor.

İsrail savaş uçakları, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile çatışmaların merkezi olan Dahiye bölgesine yönelik 40’tan fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılar, Beyrut’un güneyindeki Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki gibi bölgelerde büyük yangınlar ve yıkımlara yol açtı.

BÜYÜK YIKIM

İsrail ordusu, sadece Dahiye ile sınırlı kalmayarak, Beyrut’un yanı sıra güneydeki Sur kenti ve doğudaki Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerine de saldırılar düzenledi. Bu kapsamda, bölgeden göç eden birçok Lübnanlı, güvenli yer arayışıyla Beyrut sokaklarında yaşamaya başladı.

AÇIKLAMALAR VE TEHDİTLER

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Dahiye'deki Leyleki ve Hades mahallerinde yaşayan vatandaşlardan binalarını terk etmelerini istedi. Adraee, "Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız nedeniyle derhal bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız" diyerek, Burc el-Baracine Mahallesi’ndeki el-Emir Okulu önündeki binaların hedef alınacağını duyurdu.

KARA SALDIRISI PLANLARI

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ülkelerinin kuzeyindeki halkın evlerine dönmesini sağlamak amacıyla Lübnan’a yönelik kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını açıkladı. Halevi, Hizbullah’ın saldırı menzilini genişlettiğini öne sürerek, "Hizbullah, bugün çok güçlü bir karşılık görecek" ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik hava saldırılarına devam ederken, bölgedeki gerilim artmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.