Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine Saldırı: Lübnan'da Gerilim Artıyor

Beyrut'taki ABD büyükelçiliğine saldırı: Suriye uyruklu bir saldırgan ateş açtı, Lübnan ordusu müdahale etti. Büyükelçilik ve çalışanlar güvende. Olayda 1 güvenlik görevlisi yaralandı, saldırganlar aranıyor. Gazze'de ateşkes görüşmeleri sürüyor.

Beyrut'taki ABD büyükelçiliğine düzenlenen saldırı, dikkatleri üzerine çekti. Suriye uyruklu bir saldırganın ateş açması sonucunda çıkan olayda, Lübnan ordusu müdahale etti. Büyükelçilik ve çalışanlar güvende olduğunu belirtirken, saldırganlar aranıyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ABD büyükelçiliğine yerel saatle 08.34'te ateş açıldı. Ordudan yapılan açıklamada, Suriye uyruklu olduğu belirtilen bir saldırganın vurulduğu, tedavi için hastaneye kaldırıldığı duyuruldu. ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, büyükelçiliğin ve çalışanların güvende olduğu ifade edildi.

Güvenlik kaynakları ise saldırıda büyükelçiliğin güvenlik ekibinden 1 kişinin yaralandığını, Lübnan ordusunun saldırganlardan birini karnından yaraladığını ve diğer saldırganları bulmak için bölgede arama çalışması başlattığını aktardı.

Saldırıda, büyükelçilik güvenlik ekibinden bir kişi yaralandı ve Lübnan ordusu, saldırganlardan birini karnından yaralayarak müdahale etti. Olayın ardından bölgede geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.