Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!

Beyşehir'de İlkbaharın Müjdecisi: Leylekler Geri Döndü! Ardıç ağaçlarındaki yuvalarını tekrar dolduran leylekler, canlı yayın kameralarıyla izleniyor. Mart ayının başlarıyla birlikte Beyşehir'i ziyaret eden göçmen konuklar, baharın habercisi oluyor.

Beyşehir'in doğal güzelliklerinden biri olan Ardıç ağaçları, ilkbaharın gelişiyle tekrar hayat buluyor. Mart ayının sonlarına doğru Beyşehir'e geri dönen leylekler, göç yolculuğunun sonuna ulaşıyor. Canlı yayın kameralarıyla izlenebilen leylek yuvaları, görenleri büyülüyor. Bu mevsimsel dönüş, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Leyleklerin Beyşehir'deki varlığı, bölgenin doğal zenginliklerini daha da ön plana çıkarıyor.

Beyşehir ilçesinde, ilkbaharın gelmesiyle birlikte ardıç ağaçlarının üzerindeki leylek yuvaları tekrar canlandı. Leyleklerin Beyşehir'deki yerleşim merkezlerindeki mekanları, Mart ayının sonuna yaklaşırken tekrar Türkiye'ye geri dönen göçmen konuklarla dolup taştı. Geçmiş yıllarda kurulan canlı yayın kameraları sayesinde dünyanın her yerinden izlenebilen leylek yuvaları, ilgi çekiyor. Baharın gelmesiyle birlikte leylekler, çiçek açan ardıç ağaçlarının etrafındaki yuvalarında güzel manzaralar sergiliyor. Leylekler, bazen yağışlı havalarda üzerlerine düşen kar taneleriyle de karşılaşıyorlar. Adaköy Mahallesi'nde yaşayan leylekler, yaşamlarını burada sürdürüyor ve beslenmelerini yakınlardaki tarım alanlarında ve su kaynakları etrafında sağlıyorlar. Leyleklerin geri dönüşü, kuş ve fotoğraf tutkunlarının ziyaretlerini arttırıyor. Leylekler genellikle Mart ayının başından Ağustos ayının ortalarına kadar Beyşehir'de kalıyorlar. Daha sonra yavrularıyla birlikte daha sıcak ülkelere göç ediyorlar. Mahalle muhtarı Ahmet Şanal, Beyşehir'deki leyleklerin mekanlarının çok sayıda leyleğe ev sahipliği yaptığını ve leyleklerin tepesi olarak ünlenen mezarlık bölgesinde birçok leylek yuvasının olduğunu belirtti. Leyleklerin gelişi, bazen yağan karla da karşılaşabildiklerini ve bunun yöre halkı tarafından "leylekler karı" olarak nitelendirildiğini söyledi. Beyşehir'deki leylek mekanlarının canlı yayın kameralarıyla izlenebildiğini ve bölgenin birçok ziyaretçisi olduğunu vurgulayan Şanal, yeni Konya-Antalya karayolunun açılmasının ardından leylekler tepesinin daha da ünleneceğini düşündüğünü ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Gram altında yükseliş: Altın piyasasında Eylül öngörüsü! Uzmanlar ne diyor?
Çocuklu anneler dikkat: Zamlı Mayıs ayı destek ödemesinin tarihi belli oldu!
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat: 85 bin sahte ayakkabı ele geçirildi!
Halı lekesi çıkarıcı olarak mısır nişastasıyla lekelerden korkmayın!
Ogün Şanlısoy, 'Gelgit' Albümüyle Dorock XL Kadıköy'de Unutulmaz Bir Lansman Konseri Verdi