Biden, 11 eylül anmasında Trump şapkasını taktı: Beyaz Saray'dan "Birlik Jesti" açıklaması geld

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde, bir "birlik jesti" olarak Donald Trump'ın kampanya şapkasını kısa bir süreliğine taktı. Beyaz Saray, Biden’ın bu hareketini, birlik ve dayanışma mesajı olarak açıkladı. Olay, Trump'ın Harris'e yaptığı şaka sonrası gerçekleşti.

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül saldırılarının 23'üncü yıl dönümü anısına düzenlenen bir etkinlikte, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın kampanya şapkasını kısa bir süreliğine taktı. Beyaz Saray, Biden’ın bu davranışını bir "birlik jesti" olarak nitelendirdi.

Pennsylvania'da kaçırılan uçaklardan birinin düştüğü bölgedeki itfaiyecileri ziyaret eden Biden’ın, bir Trump destekçisiyle sohbet ederken şapkayı taktı ve ardından şapkayı değiştirdiği bir video sosyal medyada yayımlandı. Trump’ın kampanya ekibi, Biden’ın bu hareketini takdir ederek "Desteğin için teşekkürler Joe!" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Shanksville’deki etkinlikte, 2001 yılında El Kaide tarafından kaçırılan uçaktaki yolcular, Washington’daki bir hükûmet binasına çarptırma planını engellemişti. Uçaktaki 40 kişi yaşamını yitirmişti.

Etkinlikte, Biden’ın insanlarla sohbet ettiği ve üzerinde "Trump 2024" yazılı kırmızı bir şapka takan bir kişiyle görüştüğü görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Biden, bir Cumhuriyetçi destekçisine başkanlık mührü bulunan bir şapka imzaladıktan sonra, bu şapkayı Trump şapkasıyla takas etmeyi teklif etti. Toplanan kalabalığın Biden’ı desteklemesiyle şapkayı taktı ve bu hareket, Beyaz Saray tarafından günün birlik temasının altını çizmek için yapıldığı açıklandı.

Bu olay, Trump’ın, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e Make America Great Again şapkası gönderme şakası yaptığı günün ilerleyen saatlerinde gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.