Biden, 500 bin göçmene eşleri aracılığıyla vatandaşlık hakkı verecek planı açıkladı

Başkan Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ABD'de başkanlık seçimlerine yaklaşırken göçmenlerle ilgili yeni bir adım attıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD vatandaşlarıyla evli en az 500 bin göçmenin vatandaşlık kazanmasını sağlayacak yeni bir programı duyurdu.

Başkan Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ABD'de başkanlık seçimlerine yaklaşırken göçmenlerle ilgili yeni bir adım attıklarını açıkladı. Biden, bu yeni programın ABD vatandaşlarıyla en az 10 yıldır evli olan ve 17 Haziran itibarıyla başvuran yaklaşık 500 bin göçmene vatandaşlık kapısını açacağını belirtti. Ayrıca, bir ABD vatandaşıyla evli olan 21 yaş altı 50 bin kişinin de bu programdan faydalanabileceğini dile getirdi. Programın, özellikle Meksika vatandaşı olan birçok göçmeni kapsayacağı öngörülüyor.

Biden, eski Başkan Donald Trump'ı eleştirerek, Trump'ın göçmen ailelerini ABD-Meksika sınırında ayırdığını ve göçmenler hakkında kışkırtıcı söylemlerde bulunduğunu ifade etti. Biden, bu yaklaşımların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sınır ve göç politikalarının düzeltilmesi gerektiğini savundu.

Program, ABD üniversitelerinde başarılı dereceler elde etmiş veya kendi alanlarında iş teklifi almış yüksek nitelikli göçmenler için vize sürecini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı da içeriyor. Ancak, kamu güvenliğine tehdit oluşturan veya ağır suçlar işlemiş kişilerin programa dahil olamayacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.