Biden : ''ABD, daha fazla insana ulaşılması için Gazze'ye havadan yardım atmaya başlayacak'

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için İsrail ile yakın temasta olduklarını açıkladı.

Biden, İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi Beyaz Saray'da kabulünde basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Gazze'ye hava yoluyla yapacakları yardım konusunda bir açıklama yaparken yanlışlıkla "Ukrayna" ifadesini kullanması dikkat çekti. Ayrıca, bölgeye daha fazla insani yardımın gönderilebilmesi için İsrail yetkilileriyle görüşmelerinin devam ettiğini de belirtti.

'ORADAKI HAYATLARIN KAYBI ÇOK ÜZÜCÜ'


Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, yardım beklerken İsrail tarafınca vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani desteğe ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı.

Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların desteğe ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak (Gazze'ye) havadan insani yardımları atmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!