Biden, BM Genel Kurulu’nda İsrail ve Filistin Geriliminde Diplomatik Çözüm Vurgusu Yaptı!

Biden, BM Genel Kurulu'nda Hizbullah'ın saldırılarına tepki gösterdi ancak İsrail'in katliamlarına değinmedi. Diplomasiyi tek çözüm olarak sundu. İşte tüm detaylar...

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na hitap ederken, İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasındaki gerginliğe ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Biden, Hizbullah'ın saldırılarını kınarken, İsrail'in Lübnan'daki operasyonlarına dair herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı. Konuşmasında diplomatik çözümün önemine vurgu yapan Biden, "Tansiyon yükselmiş olsa da kapsamlı bir savaş kimsenin çıkarına değil, diplomatik bir çözüm halen mümkün, hatta sürdürülebilir güvenlik için kalan tek yoldur." dedi.

Biden, Gazze’deki insani krizden bahsederek, binlerce kişinin öldüğünü ve acil insani yardıma ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. İsrail'e yönelik koşulsuz desteğiyle bilinen Biden, Gazze'deki ateşkes çabalarına BM Güvenlik Konseyi ile birlikte destek verdiklerini de belirtti.

Başkan, bölgede sürdürülebilir bir barışın sağlanması için iki devletli çözümün şart olduğunu yineleyerek, Filistin halkının kendi geleceğini belirleme hakkını vurguladı. Biden, ayrıca Batı Şeria'daki artan İsrail saldırılarına da dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.