Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil 40 dünya liderini İklim Zirvesine davet etti

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere 40 dünya liderini 22-23 Nisan'da düzenlenmesi planlanan çevrimiçi iklim zirvesine davet etti.

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Biden, 40 dünya liderini 22-23 Nisan'da düzenlenecek olan çevrimiçi iklim zirvesine davet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da davet edilenler arasında.

Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasında, "Başkan Biden, 22-23 Nisan'da ev sahipliği yapacağı ve çevrim içi düzenlenecek Liderler İklim Zirvesine 40 dünya liderini davet etti." şeklinde bilgi verildi.

Söz konusu zirvenin herkese açık ve canlı yayınlanacağı vurgulandı. Washington'dan yapılan açıklamada, Donald Trump'ın ayrıldığı Paris İklim Anlaşması'na Biden'ın göreve başladığı gün geri döndüğüne vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamada, daha etkili bir iklim değişikliği mücadelesi hakkında aciliyet ve ekonomik fayda başlıklarının vurgulanacağı belirtildi. Ayrıca Birleşmiş Milletler'in Glasgow'da gerçekleştirileceği İklim Değişikliği Konferansı arifesinde, ABD'nin gerçekleştireceği bu zirvenin önemli olacağı dile getirildi.

Biden'ın davet listesinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Bakanı Şi Cinping, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel de davetliler arasında bulunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"