Biden duyurdu: "Saldırı ihtimalini tartışıyoruz"

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail'in İran'a yönelik olası saldırıları hakkında tartıştıklarını belirten Biden, tavsiye verdiklerini vurguladı.

ABD Başkanı Biden, Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarıyla gündemi değerlendirdi. 

Biden, "İsrail'in İran'ın petrol tesislerine saldırmasını destekler misiniz?" sorusuna, "Şu anda bunu tartışıyoruz." yanıtını verdi. Ayrıca, "İsrail'in İran'a karşılık vermesine izin verecek misiniz?" sorusuna ise, "Öncelikle biz İsrail'e izin vermiyoruz; tavsiye veriyoruz. Bugün bir şey olmayacak. Bununla ilgili daha sonra konuşacağız." şeklinde cevap verdi.

PETROL FİYATLARINDA ARTIŞ

Biden'ın açıklamaları sonrasında petrol fiyatlarında dikkat çeken bir yükseliş yaşandı. Brent petrolün varil fiyatı, Türkiye saatiyle 19.50 itibarıyla yüzde 4,68 artışla 77,36 dolara çıktı. Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise yüzde 4,96 artışla 73,58 dolardan işlem gördü. 

Petrol fiyatlarının yükselmesi, Orta Doğu'da süregelen çatışmaların daha geniş bir alana yayılabileceği ve bu durumun küresel petrol arzında aksamalara yol açabileceği endişeleriyle bağlantılı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.