Beyaz Saray'dan Biden - Erdoğan görüşmesi öncesi açıklama

Biden - Erdoğan görüşmesi için tarih belli oldu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkan Biden'la Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesi sırasında yapacakları ikili görüşmede insan hakları dahil geniş yelpazede bir dizi konuyu ele alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'in beklenen görüşmesi 14 Haziran'da NATO Zirvesi sırasında Brüksel'de gerçekleşecek. Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Haziran'da NATO Zirvesi'nde "ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler üzerinde tam kapsamlı bir görüşme" yapacağını bildirdi.

Beyaz Saray'ın internet sitesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın 14 Haziran'da NATO Zirvesi'ndeki kritik görüşmesiyle ilgili bilgilendirme yazısı yayımlandı.

Beyaz Saray, "NATO liderleri, ittifakı gelecekteki tehditlere karşı nasıl yönlendireceklerini ve yük paylaşımını nasıl sağlayacaklarını görüşecekler. Biden ve Erdoğan ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler üzerinde tam kapsamlı bir görüşme yapacak" açıklaması yaptı.

Biden'in seçilmesinden sonra iki lider 23 Nisan'da telefon görüşmesi yapmış, ikili görüşmenin takvimi ise bugüne kadar netleşmemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı