Biden, G7 liderleriyle 'İran’a yeni yaptırımları' görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, G7 liderleriyle yaptığı görüşmede, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını kınadı ve yeni yaptırımların gündeme geldiğini duyurdu. Biden, ABD'nin İsrail'e olan destek ve güvenlik taahhüdünü yineleyerek, İran’a karşı harekete geçileceğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, G7 liderleriyle yaptığı acil toplantıda, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından yeni yaptırımları ele aldı. Biden, İran'ın eylemlerini kınarken, ABD'nin İsrail'e olan desteğini bir kez daha vurguladı ve orantılı bir yanıt gerektiğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, G7 liderleriyle yaptığı görüşmede, İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği füze saldırısının ardından yeni yaptırımların gündeme geldiğini duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ve G7 liderlerinin İran’ın saldırısını güçlü bir dille kınadığı belirtildi. Biden, ABD’nin İsrail’e ve halkına tam destek verdiğini vurgulayarak, İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılıklarını yineledi.

Biden, gazetecilere verdiği demeçte, İsrail'in İran’ın nükleer programına yönelik bir saldırıyı destekleyip desteklemeyeceği sorusuna "Cevabım hayır" yanıtını verdi. Ayrıca, İsrail’in İran saldırısına karşılık verme hakkının bulunduğunu ancak bunun orantılı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Biden, bu olayın ardından İran’a karşı yeni yaptırımlar uygulanacağını da açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.