Biden Irak Başbakanı Sudani ile görüştü: "Tam ortaklığa geçmek istiyoruz"

ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Orta Doğu'daki konular ele alındı ve açıklamalarda bulunuldu.

Ortadoğu'daki gerilimin yükseldiği bir dönemde, ABD Başkanı Joe Biden ve Irak lideri Muhammed Şiya es-Sudan, bölgesel istikrarı sağlamak ve ortak çıkarları korumak amacıyla bir araya geldi. Biden, İsrail'e olan bağlılığını teyit ederken, ABD'nin bölgedeki çıkarlarını ve müttefiklerini korumaya kararlı olduğunu vurguladı. 


GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

ABD Başkanı Joe Biden ve Irak lideri Muhammed Şiya es-Sudan, Ortadoğu'daki gerginliklerin arttığı bir dönemde ortaklığı ele aldılar. Biden, İsrail'e olan bağlılığını vurgulayarak, "ABD, bölgedeki çıkarlarını ve ortaklarını, Irak dahil olmak üzere korumak için kararlıdır" şeklinde konuştu. Ayrıca, Irak ve ABD'nin DAEŞ'e karşı işbirliği yaptığını ve bu konuda omuz omuza mücadele ettiğini ifade etti.

Irak Başbakanı Sudani ise Ortadoğu'daki gelişmelerde ABD ve Irak'ın farklı görüşlere sahip olabileceğini ve çatışmanın büyümesini önlemeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, ABD ile ilişkilerde "tam bir ortaklık" kurmayı arzuladıklarını ve ABD-Irak ilişkilerinin kritik bir aşamada olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması