Biden, İsrail'e gönderilen balistik füze savunma sistemine ilişkin Kongreyi bilgilendirdi

Beyaz Saray, Biden'ın Kongre'ye gönderdiği mektupta, İsrail'e yönelik balistik füzeleri içeren savunma sistemini gündeme getirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Biden’ın Kongre’ye gönderdiği bilgilendirme mektubunda, İsrail’e gönderilen balistik füzeleri içeren savunma sistemine dair ifadeler yer aldı. 

Biden, mektubunda İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e düzenlediği füze saldırılarına atıfta bulunarak, ülkesinin "İsrail'in güvenliğine ve İran’ın tehditlerinden korunmasına bağlılığını" vurguladı. Ayrıca ABD’nin "İsrail’in savunmasına ilişkin duruşunu" da belirtti. 

Biden, daha önce ABD’den İsrail’e gönderilen "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi gibi çeşitli askeri desteklere de değinerek, ABD’nin "İran ve bağlantılı tehditlere karşı bölgede önemli ulusal çıkarlara hizmet etmek amacıyla tutumunu sürdüreceğini" ifade etti. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran tehdidine karşı yerleştireceği Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) bataryası ve askeri personelin İsrail’e ulaştığını da duyurdu. İran, 1 Ekim’deki füze saldırısına yanıt verme tehdidinde bulunan Tel Aviv yönetimi tarafından karşılık alacağı bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.