Biden, Kiev'e 60 milyar dolar güvence verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın Avdiyivka kentini Rusya'ya kaybetmesinin ardından Kiev'e 60 milyar dolarlık askeri yardım mevzusunda söz verdi. Yardımın ilk olarak ABD'nin yasama organı Kongre'den geçmesi gerekecek.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın Avdiyivka kentini Rusya'ya kaybetmesinin ardından Kiev'e 60 milyar dolarlık askeri yardım mevzusunda söz verdi. Yardımın ilk olarak ABD'nin yasama organı Kongre'den geçmesi gerekecek ancak Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'ye oylamada mesele yaşanmayacağını düşündüğünü ifade etti.

ZİYARET SIRASINDA ZELENSKİ'DEN "FELAKET" UYARISI

Zelenski, Avdiyivka'nın düşmesinin peşinden Avrupa'da "felaket" bir durumun yaşanmaması için Ukrayna'ya acilen silah yardımı yapılması gerektiğini belirtti. ABD yönetimi ise şehrin düşmesinde Kongre'nin yardımları kabul etmemesinin rol oynadığını dile getirdi.

AVDİYİVKA, RUSYA'NIN TEK İLERLEMESİ

Avdiyivka, Rusya'nın geçen mayıs ayında Bakmut'u ele geçirmesinden bu yana Ukrayna'daki tek kayda değer ilerlemesi oldu. Ancak, ABD Senatosu bu hafta Ukrayna'ya 60 milyar dolar yardım içeren 95 milyar dolarlık yardım paketini kabul etti. Paketin ise Cumhuriyetçi kontrolündeki Temsilciler Meclis'te kabul edilip edilmeyeceği tartışma konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Politikalarının Bedeli: 76 Yılda 134 Bin Ölüm, 1 Milyon Gözaltı
Rio Grande do Sul'da Ölü Sayısı Artıyor
İran Yetkilisi: İsrail'in Nükleer Tehdidi Stratejimizi Değiştirebilir!
Ukrayna'nın Belgorod Saldırısı: 12 Ölü, Rusya'dan Sert Tepki!
Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı