Biden: Netanyahu Gazze'de hata yapıyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki tutumunu eleştirdi. İspanyolca yayın yapan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun savaşta izlediği stratejinin bir hata olduğunu ve bu yaklaşıma katılmadığını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki stratejisini eleştirdi. Bir İspanyolca yayın yapan televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun savaştaki yönteminin yanlış olduğunu ve bunu desteklemediğini belirtti. Biden, İsrail'e ateşkes çağrısında bulunarak, gelecek 6-8 hafta içinde Gazze'ye gıda ve ilaçların tam erişimine izin verilmesini talep etti.

'tıbbi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamamanın hiçbir mazereti olamaz'

Joe biden açıklamalarında Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır gibi ülkelerle görüştüğünü ve bu ülkelerin gıda taşıma konusunda hazır olduklarını vurguladı. Biden, "Bu insanların tıbbi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamamanın hiçbir mazereti olamaz. Artık bunun yapılması gerekiyor" dedi. Biden ayrıca, 4 Nisan'da yaptığı telefon görüşmesinde Netanyahu'ya, sivil kayıpların önlenmesi ve yardım çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için somut adımlar atılması çağrısında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

O Sanatçının Cinsellik İtirafı Olay Olmuştu! Gökhan Özen gündem oldu!
Türkiye'nin Savunma Sanayisi Zaferi: Bayraktar TB2 SİHA'ları Polonya'ya Teslim Edildi!
Seda ve Ümit Erdim Çiftinden Ayrılık Haberi!
Özel’den Türkan Saylan paylaşımı geldi: "Hepimize yol gösterdi"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 19 yeni il müdürü atanması gerçekleştirildi