Biden, Tayvan’a 567 Milyon Dolarlık Savunma Yardımını Onayladı: Gerilim Artıyor!

ABD Başkanı Joe Biden, Çin ile artan gerilimler karşısında Tayvan'a 567 milyon dolarlık savunma yardımı yapılacağını duyurdu. Yardım, savunma ürünleri ve askeri eğitimleri kapsıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'a savunma alanında kullanılmak üzere 567 milyon dolarlık yardımı onayladı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden’ın bu kararının, artan Çin-Tayvan gerilimleri karşısında alındığı belirtildi.

YARDIM DETAYLARI

Açıklamada, Başkan Biden’ın ABD Dışişleri Bakanı’na, "Tayvan'a yardım sağlamak üzere Savunma Bakanlığı'nın savunma ürünleri ve hizmetleri ile askeri eğitim ve öğretimde 567 milyon dolara kadar kesinti yapılmasını yönetme" yetkisi verdiği ifade edildi. Ancak, bu yardımın kapsamı hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

ÖNEMLİ ULUSLARARASI DESTEK

Biden, Nisan ayında Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yönelik milyarlarca dolarlık yeni yardım sağlayan yasa tasarısını imzalamıştı. ABD, resmi diplomatik ilişkileri olmamasına rağmen, Tayvan'ın en önemli uluslararası destekçisi ve silah tedarikçisi konumunda.

ÇİN’İN TEPKİLERİ

Çin, Washington yönetiminin Tayvan’a silah satışını durdurmasını talep ediyor. Tayvan ise ABD’nin, yenilenmiş F-14 savaş uçakları gibi silah teslimatlarının gecikmesinden şikayetçi. Son beş yılda, Tayvan'ı kendi toprağı olarak gören Çin, adaya yönelik siyasi ve askeri baskılarını artırmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.