Biden, Trump'ın Seçim Sonrası İfadelerine Dikkat Çekti: 'Siyasi Şiddet Tehditleri Artıyor'

Başkan Joe Biden, CBS News'a verdiği demeçte, Trump'ın başkan seçilmemesi halinde "ülkede kıyım" yaşanacağına dair sözlerine atıfta bulundu. Biden, yönetimin barışçıl bir şekilde devredileceğinden emin olmadığını belirtirken, Trump'ın ifadelerinin siyasi şiddet tehditlerini artırdığını vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, CBS News'a verdiği demeçte, eski Başkan Donald Trump'ın 5 Kasım başkanlık seçimlerinde kaybetmesi durumunda "ülkede kıyım" yaşanacağına dair ifadelerini hatırlatarak, bu durumun ciddiyetine dikkat çekti. Biden, yönetimin barışçıl bir şekilde devredileceğinden emin olmadığını vurgularken, Trump'ın sözlerinin siyasi şiddet tehditlerini artırdığını belirten yorumlar yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, CBS News'a verdiği demeçte, eski Başkan Donald Trump'ın başkan seçilmemesi durumunda "ülkede kıyım yaşanacak" sözlerini hatırlatarak, "Söylediklerinde ciddiyet var. Onu ciddiye almıyoruz, ama söylediklerinde gerçekten ciddi." şeklinde konuştu.

Biden, Trump'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybetmesi durumunda yönetimin barışçıl bir şekilde devredileceğinden "hiç emin olmadığını" belirtti ve "Ülkenizi sadece kazandığınız zaman sevemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Trump, mart ayında Ohio'da yaptığı bir konuşmada, başkan seçilmemesi halinde ülkenin ekonomik bir buhrana gireceğini savunarak, "Ülkede kıyım yaşanacak ve en hafifi bu olacak." demişti. Eski Başkan'ın seçim kampanyası sözcüsü Karoline Leavitt, Trump'ın "kıyım" ifadesiyle Biden'ın politikalarının ekonomik sıkıntılara yol açacağını kastettiğini ifade etti.

Biden'ın seçim kampanyası sözcüsü James Singer ise Trump'ın bu ifadelerinin, daha fazla insana ulaşmaya çalışmaktansa "siyasi şiddet tehditlerini artırmak" amacı taşıdığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.