Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor

Biden yönetimi, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık silah satışı için hazırlık yapıyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, bu paket tank mühimmatları ve askeri araçlar içeriyor. Ayrıca, ABD Kongresi'nde İsrail'e 26 milyar dolarlık destek paketi de görüşülüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Joe Biden yönetimi, İsrail'e koşulsuz destek vererek yeni bir silah satışı paketine onay vermeye hazırlanıyor. Değerinin 1,3 milyar doları bulduğu belirtilen paket, tank mühimmatları ve askeri araçları içeriyor. Bu adım, ABD'nin İsrail'e sağladığı askeri desteği artıracak nitelikte. Ayrıca, Kongre'de 26 milyar dolarlık İsrail'e destek paketi de görüşülüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Amerikan yönetimi, eleştirilere rağmen İsrail'e destek vermeye devam ediyor. Biden yönetiminin, İsrail'e toplam değeri 1,3 milyar doları bulan yeni bir silah satışı paketini onaylamaya hazırlandığı ifade edildi. Bu paket, tank mühimmatları, askeri araçlar ve havan topları gibi unsurları içeriyor.

Bu satış, 7 Ekim'den bu yana ABD'den İsrail'e yapılan en büyük askeri yardımlardan biri olacak. Ancak bu, halihazırda Kongre'de görüşülmekte olan 26 milyar dolarlık İsrail'e destek paketinden ayrı bir konu olarak ele alınıyor.

Haberde belirtilene göre, bu silahların üretimi tamamlanıp İsrail'e teslim edilmesi birkaç ay sürebilir. Biden yönetiminin bu silah satışına onay sürecini hızlandırmak istediği belirtiliyor.

Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın açıklamasına göre, İsrail'e yönelik 26 milyar dolarlık destek paketinin yanı sıra Ukrayna ve Tayvan'a da yardım öngören ayrı tasarılar hazırlandı. Bu tasarıların cumartesi günü Temsilciler Meclisi'nde görüşülüp kabul edilmesi bekleniyor ve ardından Senato'ya gönderilecek. Biden, bu tasarıları onaylamaya hazır olduğunu açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması