Biden'dan açıklama: "İsrail kararını vermedi"

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'daki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden, ABD'nin İsrail ile sürekli temas halinde olduğunu belirterek, “İsrailliler, İran’a yönelik saldırıları hakkında ne yapacaklarına henüz karar vermedi ve hemen bir karar almayacaklar” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'daki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden, ABD'nin İsrail ile sürekli temas halinde olduğunu belirterek, "İsrailliler, İran’a yönelik saldırıları hakkında ne yapacaklarına henüz karar vermedi ve hemen bir karar almayacaklar" dedi. 

Biden ayrıca, petrol sahalarının hedef alınması yerine alternatif yollar düşünülmesi gerektiğini ifade etti ve "Netanyahu, hiçbir ABD yönetiminin İsrail’e daha fazla yardım unutmaması gerektiğini" vurguladı. 

İran’ın Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İsrail'e yönelik füze saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu. Bu saldırının, İsrail’in Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşılık verildiği kaydedildi. 

İran devlet televizyonu, İsrail'e yaklaşık 200 füze fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını bildirmişti. Füzelerin fırlatılmasının ardından, başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yayımladığı bir video ile İran'ın bu füze saldırısının "büyük bir hata" olduğunu ve bedelini ödeyeceğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.