Biden'dan Dikkat Çeken Geri Adım: Umutlar Bitmedi

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki ateşkes umudunu sürdürüyor. Beyaz Saray bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, bölge liderleriyle görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Pazartesiye kadar ateşkes olabileceğine dair umutlu olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki ateşkes umutlarını dile getirerek, Beyaz Saray bahçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Biden, bölge liderleriyle görüşmelerin sürdüğünü ve pazartesiye kadar ateşkes sağlanabileceğine dair umutlu olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Texas'a gitmeden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde bir gazetecinin Gazze'ye ilişkin sorusunu yanıtladı. Gazeteci, Biden'a, "Gazze'de bu pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanması mevzusunda ümitliyim" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Biden, "Umutlar bitmez. Bölge liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Muhtemelen (ateşkes) bu pazartesi değil ama halen ümitliyim." şeklinde cevapladı. Biden, hafta başında New York ziyareti sırasında ise Gazze'de ne zaman bir ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) bir ateşkes sağlanacaktır." şeklinde yanıt vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze İçin Acil İnsani Müdahale Konferansı: Ürdün, Mısır ve BM İşbirliğiyle Çözüm Arayışı
NATO'nun Doğu Kanadında Dev Tatbikat: Steadfast Defender Sona Erdi
Gazze'nin Kuzeyinde Cesetler Bulundu: Salgın Hastalık Riski Artıyor
Rusya Trump açıklaması yaptı: "Sus payı davasında suçlu bulunması siyasi bir hamle"
İsrail ordusundan yapılan açıklamada Philadelphia Koridoru'nun kontrol altına alındığı iddia edildi