Biden'dan Gergin Açıklamalar: "İran'a Yapılacak Misillemenin Zamanı Belli!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a yapacağı saldırı hakkında bilgi sahibi olduğunu, ancak bu konuda daha fazla detay vermediğini ifade ederek Orta Doğu'daki gerginliğe dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya'da planlanan ancak Milton Kasırgası nedeniyle ertelenen ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "İsrail'in İran'a yapacağı misillemenin nasıl ve ne zaman olacağına dair herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna Biden, "Evet ve evet." yanıtını verdi.

Biden, gazetecinin daha fazla bilgi isteği üzerine "Hayır ve hayır." diyerek bu konuda daha fazla detay vermedi. Bu durum, uluslararası ilişkilerdeki gerginliğin arttığı bir dönemde dikkat çekti.

ORTA DOĞU'DA BARIŞ FIRSATI

Biden, Orta Doğu'daki barış çabalarıyla ilgili olarak, İsrail ve İran arasındaki çatışmaların durdurulması için bir fırsat olduğuna inandığını ifade etti. "Bana göre bir fırsat var ve meslektaşlarım, İsrail ve İran ile muhtemelen bir süreliğine çatışmayı sona erdirecek şekilde başa çıkabileceğimiz konusunda hemfikir." diyen Biden, bölgedeki barış çabalarının önemine vurgu yaptı.

LÜBNAN VE GAZZE'DEKİ DURUM

Biden, Lübnan'da ateşkes için çalışma olasılığının bulunduğunu ancak bu tür çabaların Gazze'de daha zor olacağını belirtti. Bu açıklamalar, Biden yönetiminin Orta Doğu'daki barış süreçlerine yönelik yaklaşımını gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.