Biden'dan kritik talimat: ABD, İran'ın füze saldırılarına karşı İsrail'e destek verecek

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarına karşı ABD ordusuna İsrail'e destek vermesi talimatını ilettiği belirtildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail ile İran arasındaki artan gerilimi yakından takip ediyor. Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelen Biden ve Harris, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği son füze saldırıları hakkında güncel bilgileri anbean alıyor.

Açıklamada, Başkan Biden'ın ABD ordusuna İsrail’in savunmasına destek verilmesi yönünde talimat verdiği belirtildi. Özellikle, İran tarafından İsrail'e fırlatılan füzelerin etkisiz hale getirilmesi için ABD ordusunun İsrail ile yakın işbirliği içinde olacağı vurgulandı. Biden, ABD'nin İsrail'in güvenliğini sağlamaya kararlı olduğunu yineleyerek, bu tür saldırılara karşı İsrail’in meşru müdafaa hakkını desteklediklerini dile getirdi.

Beyaz Saray ayrıca, İsrail’e yönelik tehditlerin devam etmesi halinde, ABD'nin bölgedeki askeri kapasitesini artırma ve ek önlemler alma konusunda hazırlıklı olduğunu belirtti. Başkan Yardımcısı Harris'in de görüşmede aktif rol aldığı, durumun hem diplomatik hem de askeri açıdan titizlikle ele alındığı ifade edildi. ABD'nin bölgedeki müttefiklerine destek vermeye devam edeceği vurgulandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.