Biden'dan Nasrallah Açıklaması: 'Adalet Yerini Buldu!

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesini adaletin yerini bulması olarak değerlendirdi. Nasrallah ve Hizbullah'ın yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğunu söyleyen Biden, İsrail'e desteğini yineledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırısında öldürülmesini "adaletin yerini bulması" olarak değerlendirdi. Biden, Nasrallah ve Hizbullah’ın yüzlerce Amerikalı’nın ölümünden sorumlu olduğunu vurgulayarak, İsrail’e olan desteğini yineledi.

"NASRALLAH, YÜZLERCE KURBANIN SORUMLUSU"

Biden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Nasrallah'ın ölümü, binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil dahil olmak üzere çok sayıda kurban için bir adalet ölçüsüdür." Ayrıca, ABD’nin İsrail’in kendini savunma hakkını tam olarak desteklediğini ifade etti.

"BÖLGESEL SAVAŞ RİSKİNİ AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ"

ABD Savunma Bakanı’na, "Ortadoğu'daki savunma pozisyonunu güçlendirmek" için talimat verdiğini belirten Biden, bölgedeki saldırganlığı caydırma ve olası bir geniş çaplı savaş riskini azaltma amacı taşıdıklarını söyledi. Ayrıca, Gazze ve Lübnan’daki çatışmaları diplomatik yollarla çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.