Biden'dan Netanyahu'ya İran Uyarısı: Gerilimde Dikkatli Olunması Gerekiyor

ABD Başkanı Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarında dikkatli olunması çağrısı yaptı. Netanyahu'ya gerilimin tırmanmasının riskli olduğunu vurguladı. İran ve İsrail arasındaki gerilim tırmanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yaptığı uyarılar, İran-İsrail gerilimindeki gerginliği uluslararası boyuta taşıyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, İran'ın saldırılarına karşılık vermeden önce "dikkatli düşünülmesi" uyarısında bulunduğu bildirildi.

Bir Amerikalı kıdemli yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biden'ın Netanyahu ile telefon görüşmesine ilişkin detayları paylaştı. Yetkili, Biden'ın görüşmede Netanyahu'ya, "gerilimin tırmanması riskinin dikkatlice değerlendirilmesi ve stratejik bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini" ilettiğini belirtti.

Yetkili, İsrail'in İran ile gerilimi artırmayı istemediğini açıkça ifade ettiğini vurgularken, ABD'nin İsrail'e olası bir misilleme saldırısında destek sağlayıp sağlamayacağı sorusuna ise "böyle bir planlarının olmadığını" söyledi.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ
İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran ise İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkenin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirildiğini ve misilleme yapacaklarını duyurmuştu.

İsrail ise İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini belirtmişti.

13 Nisan'da İran, İsrail'e karşı yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurmuştu.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti