Biden'dan sert tepki: İsrail Gazze'de sivilleri korumuyor

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de yedi World Central Kitchen çalışanının İsrail saldırısında ölmesiyle ilgili olarak İsrail'in sivil ve yardım çalışanlarını korumada yetersiz kaldığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırısında World Central Kitchen'a ait yedi yardım çalışanının ölümünü "trajik" olarak değerlendirerek, İsrail'in sivil halkı ve yardım görevlilerini koruma konusunda yetersiz kaldığını dile getirdi. Olayın derinlemesine araştırılması talebinde bulunan Biden, sonuçların kamuya açıklanmasının önemini vurguladı.

İSRAİL HÜKÜMETİYLE KONUYU GÖRÜŞTÜKLERİNİ AÇIKLADI

Başkan Biden, İsrail'in olayın ardından hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yapma taahhüdünü hatırlatarak, sorumluların belirlenmesi ve bulguların açıklanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, sivillerin ve yardım çalışanlarının korunması için İsrail'e daha fazla çaba sarf etme çağrısında bulundu ve benzer olayların önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze'de 200'den fazla yardım çalışanının hayatını kaybettiğini belirterek, İsrail ordusunun sivilleri ve yardım çalışanlarını koruma konusunda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, olayın "kasıtsız" ve "trajik" olduğunu belirterek, soruşturmanın devam ettiğini ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

ABD Başkanı Biden ayrıca, World Central Kitchen'ın kurucusu İspanyol şef Jose Andres ile görüştü. Biden, Andres'e başsağlığı diledi ve kuruluşun dünya çapındaki yardım faaliyetlerine desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Dışişleri Bakanı Blinken ise, hayatını kaybeden yardım çalışanlarını "kahraman" olarak nitelendirerek, onların korunması gerektiğini belirtti ve İsrail hükümetiyle konuyu görüştüklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı