Bilal Erdoğan da Babası gibi "Kandırıldık" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde düzenlenen AKParti İnsan Hakları Eğitim Kampı'nda dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Toplantı esnasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında konuşan Bilal Erdoğan..

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, bugün Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde düzenlenen AKParti İnsan Hakları Eğitim Kampı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarına yönelik yaptığı konuşmada, muhalefeti sert bir dille eleştiren Erdoğan, 2022 yılında imzalanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla ilgili dikkat çekici bir ifade kullandı: "Kandırıldık."

"EYT KONUSUNDA KANDIRILDIK"

Erdoğan, özellikle 42-45 yaşlarındaki kişilerin bu yasa sayesinde emekli olduğunu ve onların maaşlarının halk tarafından ödeneceğini belirterek, yasanın siyasi popülizm kaynaklı olduğunu ifade etti. Bu bağlamda "kandırıldık" ifadesini şu sözlerle kullandı:

 

"Gençler bu konuda aldatıldı. İlginçtir ki ben de EYT hakkı kazandım, oysa karşıyım. 42-45 yaşındaki insanlar emekli oldu. Peki, onların maaşlarını kim ödeyecek? Siz ödeyeceksiniz. Çalışma hayatınız boyunca erken emekli olanların maaşını siz finanse edeceksiniz. Kandırıldık mı? Evet, kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Kirli bir muhalefet anlayışıyla siyasetin popülizme zorlanması bu sonuçları doğurdu. Eğer EYT yanlış bir adım ise, bunu söyleyebilen bir nesil yetişmeli. 43 yaşında emekli olan bir kişi, ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir çözüm bulmamız gerekiyor, alternatifler üretmeliyiz."

EYT DÜZENLEMESI NE ZAMAN VE NASIL ÇIKTI?

EYT, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri öncesinde muhalefetin en önemli seçim vaatlerinden biriydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ilk başta "Siyasi sonuçları ne olursa olsun geçirmem" diyerek bu düzenlemeye karşı çıkmıştı. Ancak toplumun yoğun talepleri sonucunda 2022 yılının Aralık ayında, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT düzenlemesi için adım atıldı.

Toplantının ardından Erdoğan, "Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilikte yaş şartı uygulanmayacaktır" açıklamasını yaparak EYT’nin kabul edildiğini duyurmuştu.

"KANDIRILDIK" SÖYLEMI

"Kandırıldık" ifadesi, ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından FETÖ terör örgütüyle ilgili kullanılmıştı ve o günden beri, özellikle sosyal medyada hükümete yönelik eleştirilerde sıkça başvurulan bir deyim haline geldi.

O dönem AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ için şunları söylemişti:

"Bu hain örgütün gerçek yüzünü daha önceden ortaya çıkarmamanın üzüntüsü içindeyim. Hem Rabbimize hem de milletimize karşı sorumluluklarımız var. Rabbim de milletim de bizi affetsin."

Cumhurbaşkanı’nın ardından oğlu Bilal Erdoğan’ın da aynı ifadeyi kullanması, sosyal medyada "Kandırıldık, babadan oğula geçti" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.