Bilal Erdoğan: "Ekonomist olarak söylüyorum mülteciler ekonomiye kazanç sağlar. Suç oranları düşük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, mültecilerin Türkiye ekonomisine orta vadede kazanç sağladığını ve suç oranlarının yerli vatandaşlardan daha düşük olduğunu belirtti. Erdoğan, mültecilerin suç işleme cesaretinin olmadığını ve suç oranlarının düşük olduğunu vurguladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AKP Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Kampı"na katıldı. Erdoğan, gençlerle sohbetinde mültecilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"EKONOMİST OLARAK SÖYLÜYORUM"

Bilal Erdoğan, konuşmasında mültecilerin ekonomik etkileri üzerine değerlendirmelerde bulunarak, "Bir ekonomist olarak söylüyorum. Normalde ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır. Bunu doğru yönetirsen kazanırsın. Hakkaniyet duygusunu zedelemezsin" ifadelerini kullandı.

"MÜLTECİLERİN SUÇ ORANLARI, VATANDAŞIMIZINDAN DAHA DÜŞÜK"

Erdoğan, Türkiye'deki mültecilerin suç oranlarının yerli vatandaşlardan daha düşük olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az" dedi. Mültecilerin suç işleme cesaretine sahip olmadığını ve kayıtsız insanların polis radarına takılmamaya çalıştığını belirtti. Erdoğan, "Bir mültecinin suç işlemeye cesaret edemeyeceğini, çünkü yakalanırsa hemen deport edileceğini" ifade etti.

MÜLTECİLERLE İLGİLİ OLUMSUZ GÖRÜŞLERI ELEŞTİRİ

Bilal Erdoğan, mültecilerle ilgili olumsuz görüşlerin ve eleştirilerin, siyasî amaçlar için kullanılmasına karşı olduklarını belirterek, "Bir yerden bir şey bulalım da bir yerleri karıştıralım, milleti birbirlerine kırdıralım, bunların gitmesini, dışarıdakilerin gelmemelerini sağlayalım diye çalışan ahlaksız bir güruh var. Ülkeye zarar verme pahası için bunu yapıyorlar" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.