Bilal Erdoğan şikayetçi oldu: Kılıçdaroğlu'na hapis istemi!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı olmuştu, seçimi kazanamayan Kılıçdaroğlu'nun milletvekili de seçilemediği için dokunulmazlığı kalkmıştı. Eski CHP lideri hakkında 28 dosya raftan indi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmuş ancak seçimi kazanamayarak milletvekili de seçilememişti. Bu durum, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kalkmasına neden oldu. Eski CHP lideri hakkında 28 dosya bulunuyordu ve seçimlerin ardından bu dosyalar yeniden gündeme geldi.

Yeni dosyaların eklenmesiyle birlikte, toplamda 110 yıl hapis cezasına kadar varan dava potansiyeli ortaya çıktı.

BİLAL ERDOĞAN ŞİKAYET ETTİ İDDİANAME HAZIRLANDI: 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri sebebiyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel aracılığıyla Başsavcılığa başvurarak, Kılıçdaroğlu'nun 18 Ocak 2014'te Amasya'nın Taşova ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada kendisine yönelik "hakaret" suçunu işlediğini iddia ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu hakkında şikayetçi olunduğu ifade edilen iddianamede, 2 yıla kadar hapis cezası talep edildiği kaydedildi.

İddianamede, konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun savunmasının alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna müzekkere çıkarıldığı, buna istinaden Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından yazılı savunma yapıldığı ifade edildi.

HAPİS CEZASI TALEBİ

İsnat edilen suçun uzlaşmaya tabi suçlar arasında bulunması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği bildirilen iddianamede, tarafların uzlaşmadığı kaydedildi. İddianamede, bu kapsamda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam