Bildiriye imza atan emekli amiralden açıklama

103 emekli amiralin bildirisine imza atanlardan biri olan Emekli Koramiral Atilla Kıyat, kendilerini suçlayanların utanç duyacağını söyledi.

103 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesinin önemine ve tekkedeki sarıklı amiral görüntüsüne vurgu yaptığı bildirisine ilişkin ilk açıklama emekli Koramiral ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Atilla Kıyat'tan geldi.

Kıyat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı.

Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" ifadeleri kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yaptı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler
4 Yıl Önce Dikti, Şimdi Servet Sahibi: Çiftçinin Mucizevi Keşfi Herkese İlham Veriyor!
Bedava dağıtılınca izdiham çıktı! Belediye ücretsiz dağıtmaya devam edecek
Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı
Benzin ve motorine indirim geldi