Bilecik'te, İYİ Parti'den AK Parti'ye destek sağlandı

Bilecik'teki Mahalli İdareler Seçimleri'nde CHP 10, AK Parti 8, MHP ve İYİ Parti ise 2'şer il genel meclis üyesi kazandı. Bilecik İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde İYİ Parti'den AK Parti'ye destek gelirken, AK Parti de İl Encümen Üyeliği için 2 İYİ Partili'ye destek sağladı.

Bilecik İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde İYİ Parti'den AK Parti'ye destek gelirken, AK Parti de İl Encümen Üyeliği için 2 İYİ Partili'ye destek sağladı.

Bilecik'teki Mahalli İdareler Seçimleri'nde CHP 10, AK Parti 8, MHP ve İYİ Parti ise 2'şer il genel meclis üyesi kazandı. Bilecik İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri, Bilecik İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Bu seçimde, koltuk sayısı bakımından üstünlüğü bulunan CHP ve AK Parti her biri 1'er aday gösterdi. İlk turda CHP'nin adayı İsmail Hakkı Elmas 10, AK Parti'nin adayı Ramazan Kurtulmuş ise 11 oy aldı, bir oy ise boş çıktı. İkinci turda da aynı sonuçlar ortaya çıkarken, AK Parti'nin adayı Bilecik İl Genel Meclis Başkanı olarak seçildi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin desteğine rağmen İl Encümen Üyeliği için aday göstermedi. CHP grubu, Ekrem Yunak, Naci Öney ve Serdar Yavuz'u aday gösterirken, MHP grubu İsmail Yağar'ı, İYİ Parti grubu ise Orhan Uğur ve Ömer Çoban'ı önerdi.

Yapılan oylamada, CHP'li adaylar 10 oy alırken, İYİ Parti'den Orhan Uğur ve Ömer Çoban ile MHP'den İsmail Yağar 12'şer oy aldı. Böylelikle, il encümeni Orhan Uğur, Ömer Çoban ve İsmail Yağar'dan oluştu.

Meclis 1. Başkan Vekili seçiminde ise İYİ Parti grubu Orhan Uğur'u, CHP ise Nurcan Özçakır'ı aday gösterdi. İYİ Partili Orhan Uğur, 12 oy alarak Meclis 1. Başkan Vekili oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
İmamoğlu'ndan 28 Şubat kararı yorumu: "Normalleşmenin etkileri"
Özel'e Kılıçdaroğlu'nun 'Kobani' tweeti canlı yayında soruldu!
Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir