Bilek güreşi şampiyonasında gümüş madalya kazandı

Konya'da gerçekleştirilen Okul Sporları Bilek Güreşi Gençler B Türkiye Şampiyonası'nda Tutak ilçesinden Semiha Uğur, kızlar 55 kilogram kategorisinde sağ kolda Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

Konya'da düzenlenen Okul Sporları kapsamındaki Bilek Güreşi Gençler B Türkiye Şampiyonası'nda Tutak ilçesinden Semiha Uğur, kızlar 55 kilogram kategorisinde sağ kolda Türkiye ikincisi olarak başarılı bir performans sergiledi.

 

10-11 Şubat 2024 tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye'nin 81 ilinden toplamda 425 sporcu katıldı. Ağrı'yı temsil eden Tutak Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesi öğrencisi Semiha Uğur, kızlar 55 kilogram kategorisinde sağ kolda finale kadar ilerledi. Final maçında rakibine mağlup olan Uğur, gümüş madalya kazandı.

 

Beden eğitimi öğretmenleri Barış Uzun ve İbrahim Arslan, Uğur'un başarısından dolayı gurur duyduklarını belirtti ve öğrencilerinin bilek güreşine olan ilgisinin genç yaşlarda başladığını vurguladı. Uzun ve Arslan, Uğur'un çalışkan, azimli ve disiplinli bir sporcu olduğunu dile getirdi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de Uğur'u ve öğretmenlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Kökrek, "Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Öğrencilerimizin hem akademik hem de sportif alanda başarılı olmalarını istiyoruz. Semiha Uğur, bizim için bir gurur kaynağı oldu. Kendisini ve emeği geçen herkesi kutluyorum," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

2024 MSÜ tercih süreci: MSÜ tercih neticeleri ne zaman açıklanacak?
EKPSS kura başvuruları ne zaman bitecek?
2. dönem MEB 2. ortak yazılı sınavları ne zaman?
TUS 2. dönem tercih neticeleri açıklandı (2023-TUS 2. dönem yerleştirme neticeleri sorgulama)
AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? (2023-2024 MEB AÖL sınav takvimi)