Bilim insanları açıkladı! 'İlk yaşam Türkiye'de başlamış olabilir'

Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nden araştırmacılar, Dünya'da yaşamın Türkiye, İtalya ve Peru'da gerçekleşen volkanik patlamalar sırasında yıldırımların çarpmasıyla oluşmuş olabileceğini öne sürdü. Bu teoriye göre, volkanik patlamalar ve yıldırımların birleşimi, ilk yaşam formalarının ihtiyacı...

Araştırmacılar, volkanik patlamalar ile yıldırımların bileşmesi sonucunda nitrojen ve oksijen tepkimeye girerek nitrojen oksit oluşturduğunu ve bu nitrjen oksitin daha sonra yaşamı yaratıp sürdürebileceği toprağa karıştığını keşfetti.

İLK YAŞAM TÜRKİYE'DE Mİ BAŞLADI?

Sorbonne araştırmacıları, Türkiye, İtalya ve Peru'daki üç antik volkanik bölgeden alınan örneklerde büyük miktarlarda "atmosferik nitrat" buldu. Bu da nitrojenin kaynağının yanardağ olmadığını, elementin yeryüzüne yıldırım çarpması sonucunda geldiği anlamına geliyor.

Araştırmacılar toprakta büyük miktarda nitrat buldu ve bunların yanardağdan ziyade yıldırım yardımıyla atmosferden geldiğini belirtti.

John Hopkins ve Charles Üniversite'nden araştırmacılar tarafınca yapılan ayrı bir araştırmaya göre, volkanik yıldırım nitrojen oksidin oluşmasına neden olarak toprağa amino asit salınımı gerçekleştirdi. Bu da tarihi mikroorganizmaların yani "ilk yaşam formlarının" oluşumunun temelini attı.

Sorbonne Üniversitesi'nin araştırması, Dünya'da yaşamın nasıl oluştuğuna dair yeni bir bakış açısı sunuyor. Türkiye'de yapılan emekler, volkanik yıldırımların yaşamın oluşmasında önemli bir rol oynayış olabileceğini gösteriyor. Bu araştırma, Dünya'da yaşamın kökenini önemli bir adım olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.