Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca açıklama yapıyor

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları;

''Bu sürece normalleşme süreci diyoruz. Salgın şartlarından en az etkileneceğimiz, nihai sonuca yaklaşacağımız bir hayat için planlı adımlarla ilerliyoruz. Salgınla mücadelemizde birinci dönemi tamamladık demiştik. Mücadelemizin ikinci dönemine girdiğimizi, başarının bazı koşullara bağlı olduğunu ifade etmiştim. Tedbirsiz davranmak, tehditin ortadan kalktığını varsaymaktır.

1 Haziran günden başlayan normalleşme süreci başta sağlık alanı olmak üzer çok geniş bir alanı içeren bir süreçtir. Dünya çapındaki bu salgın ölüm kalım endişesiyle insanların evlerine kapanmasına yol açmakla kalamadı, üretime, ticarete, ekonomiye, eğitime, turizme ağır darbeler vurdu. Dünyanın şu anki refah düzeyi 6 ay öncesinden daha geriye düşmüştür.

Tedbirlere uymak artık sadece sağlığımızı güvenceye almak ve salgını kesmek anlamına gelmiyor, tedbirlere uymak ülkemizin refahını artırmak anlamına geliyor. Tedbirlere uymak sağlığımızı güvenceye almak yanında... Eğitim şartlarının normalleşmesine imkan anlamına geliyor. Yeni takvim başladığında öğrencilerimiz için tümüyle güvenli şartları hazırlamış olmalıyız. Hala sınırlı saatlerde sokağa çıkan büyüklerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu gruplar nüfusumuzun 30 milyonunu oluşturuyor. Devletimiz salgınla mücadelede imkanlarını seferber etti. Adeta bugünler için hazırlanmış sağlık altyapımızla, yetişmiş hekimlerimiz ve bilim insanlarımızla dünyada örneği görülmemiş başarıyı elde ettik. Tedbirlere uyum, kendimize, devletimize ve milletimize karşı bir ödevdir.

İkinci dalga beklemiyoruz. Tehdit devam ediyor, tedbirlere uyulmalı. Normalleşme eski alışkanlıklarımıza dönmek değildir. Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz.''

Hülya Coşkun | Emre Belözoğlu olmaz

ANASAYFA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!