Bilimsel araştırma leyleğini soydular

Bilimsel araştırma için üzerine verici takılan bir leylek Afrika semalarına girdikten sonra sinyali kesildi. Polonyalı uzmanların taktığı GSM tabanlı vericiden bir daha bilgi gelmedi. Sudan'a giren leyleğe ulaşıldığında ise...

Bilimsel araştırma için üzerine verici takılan bir leylek Afrika semalarına girdikten sonra sinyali kesildi. Polonyalı uzmanların taktığı GSM tabanlı vericiden bir daha bilgi gelmedi. Sudan'a giren leyleğe ulaşıldığında ise soyulduğu ortaya çıktı. Bilim insanları asıl şoku telefon faturası gelince yaşadı.

Akıllara durgunluk veren olay Afrika'ya göç eden bir leyleğin başına geldi. Bilimsel araştırma için üzerine verici takılan bir leylek Afrika semalarına girdikten sonra sinyal kesildi ve olanlar oldu.

Doğal yaşamı takip etmek adına araştırmacılar ve belgeselciler hayvanlara kamera yerleştirebiliyor veya GPS cihazını üzerlerine monte edebiliyor. Haberimize konu olan leylek de işte bu şekilde kullanılıyordu.

Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. Kajtek’in Polonya’dan başlayıp Ukrayna, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve son olarak Sudan'a giderken sinyal kesildi.

Aylarca sinyal alınamayan cihazın başına ne geldiği ise telefon faturası gelince ortaya çıktı. 2 bin 300 euroyu bulan faturayı gören araştırmalar şaşkına döndü.

Sudan'a giren leyleğe bir şekilde ulaşıldığı, üzerindeki vericide yer alan SIM kartın çalındığı ve bu kartın kullanılmasıyla birlikte bu telefon faturası ortaya çıktı.

Kaynak: Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırıları Şiddetleniyor
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler Sağlık Kriziyle Karşı Karşıya
İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu
Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi